1/2 finale Jimmie Barbier

Geplaatst op 07-04-2024  -  Categorie: Nieuws

Vandaag zondag 7 april de 1e dag van de ZNK en voor de RBVC kwam in de ring Jimmie Barbier tegen Lokuli Bekoo (bekend als Patrick) van vt Hof in de 80 kilo klasse C.

Dit was op voorhand al een partij waarbij we wat konden verwachten, want de stijl van Jimmie (naar voren en stoten op hoog tempo) en de stijl van Patrick (harde stoten veel binnenkant) dat zou een botsing kunnen worden.

Wel nu ik overdrijf niet als ik meld dat dit een clash was, zoals verwacht ging Jimmie naar voren daarbij zijn dekking van verwaarlozend, waardoor hij regelmatig harde stoten te verwerken kreeg maar ook uitdeelde, aan het eind van deze ronde liep Jimmie op een combinatie waardoor hij 8 tellen rust kreeg en dit besliste deze ronde in het voordeel van Patrick.

De 2e rond gaf een zelfde beeld Jimmie zocht constant de aanval maar bood ook steeds zijn kin aan en dan raakte Patrick hem daar en kreeg Jimmie nogmaals 8 tellen, waardoor in deze ronde ook het voordeel naar Patrick ging, in de hoek had men dat ook in de gaten dus (denk ik) kreeg Jimmie de opdracht om proberen te forceren en ging in de derde ronde

nog harder van start, hij raakte veelvuldig Patrick en kreeg zelf af en toe ook stoten maar de meerderheid was voor hem, en dit gaf tot tweemaal toe acht tellen voor Patrick, met nog 10 seconden te gaan stond het dus 2 ronden voor Patrick die in de derde nu ook tweemaal 8 tellen had gekregen (driemaal 8 tellen is einde wedstrijd door Refferee Stops Contest) maar in de laatste 10 seconden met nog 6 te gaan, raakte Jimmie weer Patrick vol en de scheidsrechter gaf voor de derde keer 8 tellen aan Patrick waardoor de wedstrijd afgelopen was en Jimmie winnaar door RSC. een uitkomst die niemand nog verwacht had na 2 ronden, maar zeer verdiend.

Dus Jimmie door naar de finale in deze klasse, gelukkig is dit volgend weekeinde pas en heeft hij even rust om bij te komen van deze sloop strijd.    GEFELICITEERD.

de begeleiding in de hoek was in handen van Levent en John.

 

Tot zover,

BvT,