protesten tegen discriminatie

Geplaatst op 17-06-2020  -  Categorie: Nieuws

Beste leden,

 

De afgelopen weken is er wereldwijd protest op gang gekomen tegen discriminatie.
Hierover willen wij ons ook graag uitspreken, in naam van RBV Crooswijk.
De cultuur waaruit je voortkomt is voor een groot deel de kern van je bestaan.

Hetzelfde geldt voor je huidskleur en andere uiterlijke kenmerken, je geloof, je geslacht en je seksuele geaardheid.

Al deze kenmerken neem je overal mee naar toe, waar je ook leeft. Ze maken je tot wie je bent. En dat is okay.
Dus uit welke cultuur je nou afkomstig bent, wat voor uiterlijk je hebt, welk geloof je aanhangt en wat je geslacht en je seksuele geaardheid is: bij ons is iedereen altijd even welkom.

Dit zou op zich voor heel ons land moeten gelden en toch hebben we ook in Nederland te maken met (institutionele) discriminatie. Discriminatie bestaat helaas in alle culturen en dus ook in onze maatschappij. Dat uit zich soms in hoe de politie of andere mensen je op straat aanspreken, bij sollicitaties en bij andere gelegenheden, waar je op basis van een of meer van deze kenmerken anders behandeld wordt.

Iedere vorm van discriminatie wijzen wij nadrukkelijk af. En we hopen dat het binnen onze club ook niet voorkomt. Maar zeker weten we dat niet, omdat onze groep van vrijwilligers – trainers, bestuursleden en dergelijke – niet altijd overal zicht op heeft. En omdat een aantal van de groepen waarover we het hebben (nog) niet binnen onze groep van vrijwilligers is vertegenwoordigd.

Dus als jij je gediscrimineerd voelt en vindt dat je daardoor binnen de club wordt benadeeld, laat ons dat dan alsjeblieft weten. Hiervoor hebben wij binnen de club een vertrouwenscontactpersoon. Hij is bereikbaar via  vertrouwenspersoon@rbvcrooswijk.nl
En je kan natuurlijk ook altijd direct contact opnemen met een van onze trainers of bestuursleden.

Ook wanneer je eens een open gesprek over dit onderwerp wilt hebben om te kijken of sommige dingen verbeterd kunnen worden, dan horen wij dat graag. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën en voor nieuwe vrijwilligers, die samen met ons deze club nog mooier en succesvoller willen maken.

Wij proberen onze club onderdeel te laten zijn van onze multiculturele samenleving en we hopen met deze aanpak discriminatie en andere vooroordelen te voorkomen of deze te laten stoppen en zo te waarborgen dat iedereen zich bij ons even welkom voelt.

Met hartelijke groet,

 

Trainers en bestuursleden van RBV Crooswijk 

 

 

RBV Crooswijk

3034 BB Rotterdam