Boksgala Zwartewaal 6 April 2019

Geplaatst op 07-04-2019  -  Categorie: Nieuws

Dames en Heren,

 

Gisteravond (zaterdag de 6e april) het jaarlijkse boksgala in Zwartewaal, en voor de RBVC stonden opgesteld Diego Obando, Ivana v Dongen, Mo Otmani en Giorgo Matias de Jesus.

daar i.v.m. ziekte Diego afgemeld was bleven er dus 3 over.

 

Als eerste kwam in de ring Ivana zij stond tegen Leonie van Leeuwen, een voor haar bekende tegenstander, en Ivana wist dat ze vanaf de start en gedurende de hele wedstrijd druk moest houden met aanvallend boksen, en hoewel zij haar best deed was het optisch gezien steeds Leonie die het meeste treffers kon plaatsen, en veel terugkomend euvel is dat Ivana treffers uitdeelde die je zag raken, maar dat Leonie treffers plaatste waarbij het hoofd van Ivana achteruit klapte, en dat zijn de treffers die de juryleden bij blijven.

Daar het 3 ronden zo was werd de overwinning aan Leonie toe gedeeld. met een zeer teleurgestelde Ivana tot gevolg.

 

Als tweede kwam in de ring Mo Otmani en die stond tegen Keane Carter van de Voltreffer, dit was een harde partij waarbij beide bokser tot hun uiterste gingen, maar hoewel Keane goed in het door Mo opgelegde tempo mee ging was het toch steeds Mo die aan het langste eind trok en veelvuldig goede treffers kon plaatsen.

De 3 juryleden zagen het ook zo en dus ging de unanieme winst naar Mo. gefeliciteerd zowel met de overwinning als met zijn verjaardag die ook op deze dag was.

 

Als derde kwam in de Ring Giorgo Matias de Jesus, hij stond tegen Lorenzo Zwezerijnen, en telg uit een bekende boksfamilie uit Nieuwegein. dit was een zeer harde partij waarbij harde treffers over en weer gingen, beide boksers stonden rechtsvoor en dat was voor beide niet gewoon, want dat kom je maar weinig tegen. zoals gezegd scoorden beide boksers harde treffers, maar die van Giorgo waren zuiverder en het gezicht van Lorenzo was na de partij zeer getekend met een dikke neus, en een flink blauw oog.

Zeer verdiend werd Giorgo als winnaar gekroond van deze partij ook meteen unanieme beslissing. ook gefeliciteerd.

 8e4539ff-3550-4475-ae3b-bd5a2c58caad

Dus over het algemeen een geslaagde avond voor de RBVC, jammer van Ivana, maar ik weet zeker dat als haar vertrouwen in zichzelf terugkeert de overwinningen weer zullen komen, en voor beide heren als eerst partij een zeer geslaagd debuut, waarop verder gebouwd kan worden.

Rest mij nog om te melden dat er zeer veel leden van de RBVC aanwezig waren, en dat lieten zich luid horen om onze boksers aan te moedigen.

 

Groet,

Ben van Til.